Att hitta rätt är inte lätt!

Det talas mycket om att man inte ska blanda olika märken när det kommer till hudvård, men jag måste säga att det verkligen inte alls stämmer! Jag använder ett flertal olika märken varje dag i min dagliga hudvårdsrutin och det fungerar perfekt för mig!

Jag använder både Exuviance (Clarifying Cleansing Gel + Soothing Toning Lotion + SkinRise Bionic Tonic pads), Peter Thomas Roth (Cucumber Gel Mask), Decleor (Aroma Solution Energising Gel), Cetaphil Facial Moisturizer och Bioeffect EGF Serum varje dag.

Som ni ser är det alltså fem olika märken som min hud träffar på dagligen och den mår hur bra som helst! Utöver detta använder jag Dermalogica MultiVitamin Thermafoliant mellan 1 – 3 gånger i veckan, så totalt blir det sex olika märken och då har jag inte räknat in sminkprodukterna som även de påverkar huden!

Våga testa!

Nu har det ju tagit mig ganska många år att hitta rätt produkter så jag är medveten om att det inte är så lätt. Det man kan göra är att man utgår från ett märke som man gillar. Jag utgår till exempel från Exuviance. Jag använder deras produkter som grund och sedan lägger jag till andra produkter när det kommer till sådant som jag tycker är bättre från andra märken. Hett tips!

När man ska testa ny hudvård kan det bli ett dyrt misstag om det är så att man går loss på alla produkter på en gång utan att ha testat allt ordentligt först. När man blir lite mer säker och får mer kött på benen så vågar man också testa mer och det gör att man tillslut hittar en bra lösning så som den lösning som jag har nu.

Ofta kan man köpa små tester av produkter, eller gå till butikerna och be om tester först. Går man till en hudvårdssalong så kan man be om tester där. Här är det också bra att tänka på att inte gå till en salong som endast säljer produkter från ett märke för då är det också endast de produkterna de kommer tipsa om, även om det finns andra produkter som skulle passa dig bättre.

Ett annat bra tips är att läsa bäst i test guider, som tex denna om ansiktspeeling.

Läs på!

Det finns många olika salonger som har flera olika märken, så det är inte svårt att hitta en sådan salong! Det är såklart bra att först läsa på lite så att du vet lite grann vad för märken du tycker verkar intressanta så att du kan hitta rätt snabbare. Om du själv har kunskap när du kommer till en salong eller butik så blir det snabbare och enklare att köpa produkterna och det är såklart något vi eftersträvar när det kommer till denna typ av shopping.

Kom ihåg att bara för att en kompis eller familjemedlem har hittat rätt produkter som gör att deras hy är strålande så betyder inte det att det kommer att funka för dig. Alla har olika hy och alla behöver olika typer av produkter, så det är viktigt att ha koll på vilken typ av hy man har och vilka behov hudtypen har innan man börjar testa dyra produkter.

Sist men inte minst, glöm inte vikten av kosten. Köp en citruspress / juicepress som jag nämnde här och drick färskpressad juice/smoothies flera gånger om dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *