Vad vore väl livet utan en bra peeling?

Jag är ju knappast ensam om att ÄLSKA peeling, men ni är nog inte så många därute som har testat lika många olika peeling-produkter som jag har gjort! Jag började peela loss redan som tonåring, så min hud har varit med om en intressant peeling-resa där både billiga produkter, lyxvarianter och allt däremellan fått vara med på badrumshyllan.

Nu är det ju så att med badrumshyllan så menar jag verkligen att det är en hylla, för jag har så mycket hudvårdsprodukter, hårprodukter, smink och annat härligt i mitt badrum så att jag använder mig av en riktig bokhylla med flera hyllor för att allting ska få plats. Härliga tider, alltså!

Ut med det gamla och in med det nya!

Peeling

Peeling är inte bara störtskönt efteråt, utan det är också en väldigt behaglig känsla medan man peelar sig. Jag håller inte på med att tvätta ansiktet i handfatet på kvällarna, utan jag tar alltid en dusch istället. Jag duschar alltså två gånger om dagen, vilket jag vet inte är bra, men jag tycker att det är så mycket enklare att tvätta bort smink och peela och hålla på i duschen istället för över handfatet, så det är det värt.

När man peelar så tar man ju bort gammal trött hud och låter ny och fräsch hud komma fram istället. Då jag gör det cirka 3 gånger i veckan så är det inte så mycket som hinner samlas, men oavsett så är det alltid lika skönt efteråt!

Att ta hand om huden efter peeling är minst lika härligt!

Jag sover alltid med fuktighetsmask istället för nattcreme och det passar såklart perfekt ihop med peeling. Efter att man peelat sig så är det fukt, fukt och fukt som gäller och det är såååå skönt med en riktig fuktbomb till mask efteråt! Nu är det säkert vissa av er som undrar hur jag kan sova med en mask, men för er som har lite mer erfarenhet av hudvård så vet ni att det finns många olika masker som man kan använda som en leave on.

Budget eller lyx?

Jag önskar att jag kunde säga att det inte spelar någon roll vilka produkter du använder och att det finns massor av bra budgetprodukter, men i själva verket är det på det viset att de allra bästa produkterna faktiskt också kostar en slant. Om man vill ta hand om sin hud på bästa sätt så kommer man få räkna med att det också kommer att kosta pengar, så man måste vara beredd att lägga pengar på det om man vill ha bra grejer.

Det är dock värt varenda krona när man ser resultatet, så att spara in på annat för att ha råd att lägga pengar på hudvård istället är faktiskt väldigt värt det! Man blir så himla glad av att se resultatet och det gör att man gärna köper fler produkter efter det att man testat. Mitt tips till er alla är därför genast gå till butiken och köpa härliga produkter, främst peeling, för jag är ganska säker på att ni kommer bli lika frälsta som jag är!

Fruktjuice för en bättre hy!

citruspress från bosch

Som ni kanske vet är huden ett ganska komplext område. Förutom peeling och krämer försöker jag få i mig massor av färskpressad juice och smoothies varje dag. Jag köpte nyligen en citruspress jag hittade genom denna snygga hemsidan.

Min citruspress är av märket Bosch och fungerar superbra. Jag pressar främst apelsin, citron och lime, men ibland gör jag även smoothies på tex. banan och avokado. Man kan även köpa renodlad apelsin eller citronpress, men det väntar jag lite med.

Tack för denna gång, hörs snart igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *