Smink som inte stör huden

Tycker du att det känns som att din hud inte mår så bra, trots att du tar hand om den med hjälp av bra hudvårdsprodukter? Då kan det vara så att du har sminkprodukter som inte är bra för huden. Är det på det viset så spelar det ingen roll hur bra hudvård du har, för då kommer ditt smink att förstöra det som dina bra hudvårdsprodukter bygger upp.

Ofta är det på det viset att de dyrare märkenas produkter är mer vårdande, mindre uttorkande, mindre oljiga och så vidare. Det innebär inte att det inte finns bra smink från de billigare märkena, men ofta kan man vara mer på den säkra sidan när man väljer lite dyrare smink.

Basmakeup – det viktigaste för huden

Det är såklart främst din basmakeup som påverkar din hud positivt eller negativt. Du kommer inte att få tilltäppta porer om du har ett billigt läppstift på läpparna, men har du exempelvis en foundation som är av sämre kvalitet så kommer det att märkas på din hudkvalitet.

Att satsa på att köpa dyrare basmakeup är en investering, så har du möjligheten så ska du alltid satsa på att ha bra foundation, concealer, puder med mera. Man kan ha en billigare bronzer om man har en riktigt bra foundation. Tänk som så att det som är närmast huden och närmast dina problemområden ska vara av hög kvalitet. Sedan kan du använda mindre dyra produkter av dem som läggs ovanpå basen.

Huden talar om hur den mår och därmed även hur du mår

Alla som har ett intresse för hudvård och att se fräsch ut i ansiktet vet hur det funkar när huden helt plötsligt reagerar negativt. Antingen kan det handla om hormoner, stress eller så kan det vara så att det är dåliga produkter man använder. Det finns naturligtvis även andra orsaker, så som mindre allergiska reaktioner med mera.

Ju äldre man blir, desto mer lär man känna sin hud och det leder till att man vet vilka produkter man ska hålla sig borta från, vilka produkter man ska ha hemma om huden ballar ur och så vidare. Det finns idag många bra lugnande produkter som kan ta hand om din hud när den krånglar, så det gäller bara att man hittar sina favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *