Fin hy gör dig gladare!

När man har bra hy så mår man bättre, eller hur? Varje gång huden hamnar i olag så blir det jobbigt och man känner sig ofräsch. Helst när det är dags för årstidsskifte så brukar huden börja protestera, tycker jag. Det är naturligtvis inte så konstigt att det är på det viset, eftersom huden vid varje årstid utsätts för olika typer av väder som påverkar hur huden mår.

Så, hur ska man då gå tillväga för att få den där perfekta hyn som vi alla drömmer om? Först och främst är det viktigt att vara uppmärksam och lyssna på din hud. Är det så att den börjar protestera så finns det en anledning till det!

Hur ska man göra huden glad?

För att hyn ska bli glad så behövs det att man lär känna sin hy. Antingen mest på egen hand, eller med hjälp av hudvårdsterapeuter. Jag tycker att det gått mycket bättre för mig efter att jag börjat läsa på själv än hur det var förut så jag lyssnade på personer med utbildning inom området.

Det kommer knappast av sig själv det här, utan man får vara förbered på att det tar tid att lära sig det man behöver kunna för att hitta rätt. För mig är det inte något problem då jag läser om hudvård och skönhetsvård varje dag! Det är ett intresse som jag vet att inte alla delar, men när man väl börjar lära sig lite mer om saker och ting så blir det lätt att man fastnar i ”hudvårds-träsket”, så det får du vara förberedd på! Det är dock ett väldigt trevligt träsk att befinna sig i!

Att tänka på!

Många som inte har så mycket erfarenhet av lite mer exklusiv hudvård är ofta skeptiska både till olika ansiktsmasker, peeling och andra ”extra-produkter”. Många använder sig av ansiktstvätt, ansiktsvatten, en kräm/lotion för dagen med SPF och en nattkräm eller lotion. Man har alltså varken mask eller peeling med i sin vardagsrutin, men det är faktiskt som så att denna typ av produkter gör så mycket mer nytta än vad man tro att man helt enkelt måste testa det själv för att förstå!

Kom ihåg att peeling är något som alla hudtyper mår bra av, även den allra mest känsliga huden. Många är rädda för just peeling av olika slag, men i själva verket är det alltså så att det är något som gör mycket stor nytta för huden.

Ansiktsmasker för alla behov!

ansiktsmask

Det här med ansiktsmasker ter sig självklart som en riktig djungel för er som inte testat att använda proffsiga och exklusiva ansiktsmasker än, det är fullt förståeligt! Som grund tycker jag att det bästa är att man köper en riktigt bra fuktighetsgivande mask och en djuprengörande mask. Kom ihåg att djuprengörande inte nödvändigtvis behöver torka ut huden, men ofta är det så att de billiga varianterna gör det. Kolla upp så att det är en mask av hög kvalitet så att du inte blir helt uttorkad, för då är det ju meningslöst att använda masken.

En fuktighetsmask är även det någonting som vi alla faktiskt behöver, tro det eller ej! Testa billiga varianter först om du är tveksamt inställd till att handla hudvård för tusentals kronor, men enligt mig så är det så att de flesta dyra grejer också gör ett bättre jobb, så det är oftast värt de där extra pengarna. Vill man vara fin får plånboken lida pin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *